Handlingtools en transporttools

ASML is de grootste leverancier van fotolithografische systemen voor de semiconductorindustrie ter wereld. Het hoofdkantoor ligt in Nederland in de regio Eindhoven. Het delicate, complexe en kostbare systeem vereist de hoogste standaarden en nauwkeurigheden op alle terreinen, inclusief handling en transport.

ASML verscheept zijn systemen over de gehele wereld in sub-modules met een gewicht van 3 tot zelfs 11 ton. Deze modules, met een gewicht vergelijkbaar met dat van een kleine vrachtwagen, worden verplaatst en gemonteerd met behulp van verschillende tools en hijswerktuigen.

Deze ‘handling & transport tools’ moeten aan de hoogste standaarden en specificaties van ASML voldoen. Een cleanroombestendig ontwerp en geschikte interfaces zijn additionele eisen die zorgen voor leuke technische uitdagingen op het vlak van engineering. Elk tool wordt getest, gecontroleerd en volledig geëvalueerd voordat het uiteindelijk wordt vrijgegeven.

TSG InnoteQ heeft het mechanisch ontwerp voor zijn rekening genomen, alsmede FEM-berekeningen, tekeningen en documentatie. Vroegtijdige betrokkenheid is belangrijk vanuit beschermende en ondersteunende functies van de handling- en transporttools. Sommige tools worden gebufferd en afgeveerd om G-krachten tijdens transport op te vangen.

Door de handling- en transporttools is ASML niet meer afhankelijk van de vakkundigheid van medewerkers, maar kunnen zij vertrouwen op de intelligentie van de tool.

PROJECTEN INNOTEQ