SOLE 3D Podoprinter

Ontwikkeling 3D printer podotherapie

SOLE is een custom designed 3D printer, gebaseerd op het principe achter de Blackbelt 3D printer en geschikt voor 24/7 productie van gepersonaliseerde inlegzolen.

Het jonge bedrijf Podoprinter B.V. is ontstaan vanuit Blackbelt 3D en hun FDM 3D printer technologie. Door onder een hoek te printen op een transportband, kan volcontinu geproduceerd worden. Podoprinter biedt met SOLE een digitaal printplatform voor op maat gemaakte orthopedische zolen.

Deze additieve techniek zorgt voor een effectiever materiaalgebruik in vergelijking met gefreesde inlegzolen en een snellere en flexibelere productie hiervan. Door gebruikmaking van één speciaal ontwikkeld soort polyurethaan filament en infill structuren, kan een comfortabele flexibele en duurzame inlegzool geprint worden.

Digitalisering van podotherapie

Het idee achter deze ontwikkeling is om het werk van podotherapeuten verregaand te automatiseren en te digitaliseren.

De podotherapeut gebruikt zijn of haar kennis en kunde in combinatie met een 3D scan, digitale drukmeting en speciale software, om de juiste correctiezool voor de cliënt te configureren.

 

Socibike handschets ontwerp
Socibike ontwikkeld door TSG Essempio

Ontwikkeling door TSG Group

Nadat dit gereed is wordt het gewenste ontwerp online naar de SOLE gestuurd om geprint te worden en een paar uur later de weg richting eindgebruiker te vinden.

Naast een mooi ontwerp dat niet direct met een 3D printer geassocieerd wordt, is de User Experience en het gebruikersgemak zeer belangrijk geweest tijdens het productontwikkeltraject van de SOLE podoprinter met een overzichtelijk menu via touchscreen bediening. In de SOLE is ruimte voor 2 spoelen à 5 kg filament met automatische wisselaar wat een continue productie mogelijk maakt.

Meer weten over dit project of onze dienstverlening? Neem contact op!

Contact