Philips

Ontwikkeling kalibratieapparatuur

Twin Eye is een lasersensor die zijn toepassing vindt in producten zoals gaming computermuizen. TSG Group heeft deze kalibratieapparatuur voor Twin Eye sensoren verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. Bijkomend deze apparatuur ook reproduceerbaar gemaakt.

Zoals bij de meeste Nederlanders wel bekend is Koninklijke Philips (beter bekend als kortweg Philips) een Nederlands elektronicaconcern. Het heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, maar de wortels van het bedrijf liggen in Eindhoven.

Het concern produceert onder andere medische apparatuur zoals MRI-scanners en huishoudelijke apparaten zoals scheerapparaten, elektrische tandenborstels, koffiezetapparaten, stofzuigers, mixers, strijkijzers, broodroosters en was in het verleden producent van consumentenelektronica zoals tv's (tot 2012) en stereo's (tot 2014) en lampen (tot 2016).

Twin Eye is een type lasersensor dat zijn toepassing vindt in producten zoals bijvoorbeeld gaming computermuizen. De naam duidt op het gebruik van 2 lasers welke met behulp van het doppler effect tot accurate en snelle afstandmetingen komen.

Elektronische componenten zijn klein en belangrijk voor de functionaliteit van dit type sensor is een kalibratie van de LED lasers ten opzichte van elkaar.

Voor de functionaliteit van dit type sensor is een kalibratie van de LED lasers erg belangrijk. TSG Group heeft deze kalibratieapparatuur voor Twin Eye sensoren verder ontwikkeld en geoptimaliseerd. Bijkomend deze apparatuur ook reproduceerbaar gemaakt. Daarnaast zijn er binnen dit project nog andere test tools zoals EoL apparatuur gerealiseerd.

Twineye Philips