Consultancy door TSG Engineering:

Driven by Innovation. Powered by Technology

Vanuit Eindhoven, het hart van de Brainport Regio zijn we ruim 30 jaar actief binnen engineering & consultancy. Wij bieden een breed scala aan consultancy diensten van mechanical- & software engineering tot het opzetten van gehele interne klantteams. Onze experts kunnen ondersteunen bij al uw uitdagende werktuigbouwkundige vraagstukken. 

ons werk

Waarom TSG Group?

 Ontzorging van idee tot aan de realisatie

 Ervaring met zowel machines als producten

 Onze eigen protoshop

 Ervaring met Smart Products

 Breed georiënteerd

Waarom TSG Group?

 Ontzorging van A tot Z

 Ervaring met zowel machines als producten

 Eigen protoshop

 Ervaring met slimme machines

 Breed georiënteerd

Onze diensten:

Mechanical Engineering

Mechanical engineering wordt ookwel werktuigbouwkunde genoemd. In het vakgebied van mechanical engineers staat het berekenen, ontwerpen, analyseren en produceren van machines en systemen centraal. 

Onze mechanical engineers kunnen - op locatie - ondersteunen bij werktuigbouwkundige projecten. Dit kan uiteenlopen van kortlopende projecten van een aantal weken, tot langdurige projecten van een aantal jaar. 

Software Engineering

Software engineers houden zich bezig met de ontwikkeling van software voor machines en producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan besturingssoftware en embedded software. 

Heeft uw organisatie een technisch vraagstuk met betrekking tot software? Onze software engineers kunnen ondersteunen bij zowel kortlopende als langlopende projecten binnen uw organisatie. 

Meer weten over onze dienstverlening? Onze experts vertellen u graag meer!

contact

Analyse & Simulatie (FEM/CFD)

Met de juiste kennis en vaardigheden optimaliseren wij uw bestaande- en nieuwe machine of component. Dit doen wij onder andere met behulp van up-to-date CAE-software.

Denk hierbij aan het uitvoeren van sterkte- en stijfheidssimulaties, studies op het gebied van materiaalreductie en de bepaling van de eigenfrequentie in modules en onderdelen.

Onze expertise: sterkteberekening, statische en dynamische berekeningen, mechanische vermoeiing, aerodynamica, thermisch management en topologische optimalisatie.

> Meer weten over analyse & simulatie? Lees meer

Project Management

Bij de ontwikkeling van een product- of machine komen veel dingen kijken. Het is daarom belangrijk dat zo'n ontwikkeling een gedegen project management kent. 

Al onze ontwikkelingen worden altijd projectmatig aangepakt. Afhankelijk van het soort project en/of de markt doen we dit met verschillende methodes zoals scrum en agile. 

Meer weten over onze dienstverlening? Onze experts vertellen u graag meer!

contact

Strategie & Innovatie

Innovatie is de motor van concurrentiekracht en groei, dat geldt voor elk bedrijf. Bij TSG Group komen innovatie en technologie samen en worden vertaald naar nieuwe concepten, producten, machines, processen en applicaties. 

Wij brengen innovaties in de praktijk. Bent u op zoek naar een partner voor het ontwerpen en realiseren van technologische ontwikkelingen en innovaties voor uw bedrijf of afdeling? Neem contact op!

Neem contact op met onze experts! 040 - 254 82 22

Klantenteams

TSG Group is een technische projectenorganisatie die zowel intern projecten uitvoert als onder regie van de klant op locatie projecten ondersteunt. De klantenteams van TSG Group bieden een hybride oplossing met een op de klant afgestemd engineering team dat fysiek op een van de locaties van TSG in Eindhoven of Geleen resideert.

Er wordt gezamenlijk een project afgebakend en uitgevoerd door het klantteam bij TSG met regulier en regelmatig overleg tussen klant en Lead Engineer, c.q. team. Het voordeel van dat er opgeschaald kan worden naar capaciteit, discipline en kennis en het behoud van menselijke capaciteit bij de klant.

Meer weten over onze dienstverlening?

neem contact op