3AX is een nieuwe generatie fietspedaal met een derde as voor extra bewegingsvrijheid. De oorsprong van de uitvinding ligt in de therapie en kinesiologie.

Kijk naar je schoenzolen. Zijn ze gelijkmatig gedragen? Waarschijnlijk niet: 96% van alle mensen heeft de neiging om hun voeten naar binnen of naar buiten te kantelen. Je huidige fietspedalen negeren dat feit gewoon en persen je benen bij elke slag in een ongemakkelijke, onnatuurlijke positie. Mijl na mijl.


3ax is 's werelds eerste klikpedaal dat je voeten de vrijheid geeft om zijwaarts te kantelen. Het zorgt ervoor dat je benen bij elke slag en elk punt een meer natuurlijke, vloeiende beweging kunnen volgen. Het is een kleine verandering die een enorm verschil maakt:

Ontwikkeling van een nieuw fietspedaal

Tijdens het fietsen hebben de meeste mensen de neiging om hun voet naar binnen of naar buiten te kantelen. Door de introductie van een kleine schommelbeweging in dit nieuwe type pedaal kunnen de voet en het onderbeen op een natuurlijkere manier bewegen. Dit pedaal kan ervoor zorgen dat mensen met knieklachten eerder pijnvrij kunnen fietsen en trainen.

Voorafgaand aan de definitieve overeenkomst met de klant hebben studies en tests plaatsgevonden om aan te tonen dat het principe werkt. Ook zijn er verschillende prototypes ontwikkeld door de klant, maar reproduceerbaarheid, industrialisatie en branding zijn niet inbegrepen.

Van idee tot realisatie

TSG Group heeft een nieuw ontwerp en re-branding voorgesteld binnen de high-end sportmarkt. Het ontwerp, de branding, de engineering en de sterktesimulaties zijn door TSG Group uitgevoerd en in onze eigen proto & pilot shop zijn prototypes geassembleerd en aan een opgebouwde duurtest onderworpen.

Na de optimalisatie is gestart met het opzetten van de supply chain, het opstarten van de toolingfase en de industrialisatie bij een lokale sociale werkvoorziening. Naast het productontwerp en de engineering is ook de verpakking ontworpen en zijn er fotorealistische visualisaties en animaties gemaakt.

Meer weten over dit project of onze diensten? Neem contact met ons op!

contact