Opel

Design for Manufacturing & ontwikkeling tools

In nauwe samenwerking met het Amerikaanse Methode Electronics heeft TSG Group producttekeningen en meervoudige gereedschappen voor Opel gerealiseerd.

Opel Automobile GmbH, vaak afgekort tot Opel, is een van oorsprong Duitse autofabriek die in 1862 door Adam Opel is opgericht. In 1899 werd de eerste auto van dit merk geproduceerd. 

Sinds 1929 behoorde Opel tot de General Motors-groep. Als gevolg hiervan zijn Opel-modellen ook bij andere merken van General Motors te vinden, zoals Vauxhall (Verenigd Koninkrijk) (vanaf eind jaren 70), Holden (Australië en Nieuw-Zeeland) en Chevrolet (onder andere Latijns-Amerika). Ook van drie voorgaande merken zijn af en toe modellen bij Opel te vinden.

Sinds 2017 is Opel in handen van het Franse autoconcern Groupe PSA, waartoe ook Peugeot, Citroën en DS Automobiles behoren.

De schakelaars rondom het stuurwiel van een auto voor de bediening van (knipper)lichten, cruise control, ruitenwisser en ruitensproeier moeten intuïtief aanvoelen, nauwkeurig zijn en vooral duurzaam. 

Deze en andere eisen zijn de belangrijkste zaken die tellen bij de ontwikkeling en industrialisatie van stuurschakelaars voor verschillende Opel-types zoals Insignia, Zafira, Astra en Adam.

TSG Group heeft hiervoor de producttekeningen en meervoudige gereedschappen gerealiseerd. De nodige TPD (Technical Product Documentation) is in het kortst mogelijke tijdbestek afgerond in nauwe samenwerking met Methode Electronics in de USA en productielocatie in China. Naast deze 'Stalk Switch' maakte de 'Steering Angle Sensor' en 'Ignition Switch' ook deel uit van het industrialisatieproject.

Vogels Super Flat
ReBoost mobiele douche

Parallel aan DFM is ten behoeve van de realisatie en industrialisatie de supply chain opgezet in China. Na audit en selectie door experts van TSG Group is daar de toolingfase opgestart, bestaande uit 45 ongeharde prototype spuitgietmatrijzen en 5 stansgereedschappen.

Na de eerste trials zijn de producten verder geoptimaliseerd, gereedschapswijzigingen geïmplementeerd en uitgevoerd.

Vervolgens zijn de meervoudige gereedschappen gerealiseerd en zijn de producten vrijgegeven volgens de PPAP-procedures die deel uitmaakten van de ISO/TS 16949 Automotive-standaard (tegenwoordig IATF 16949).

Meer weten over dit project of onze dienstverlening? Neem contact op!

Contact