Emultech

Ontwikkeling R&D- en productietool

 

Het Emultech Production Tool is een veelzijdig en volledig geautomatiseerd platform voor snelle, uniforme en reproduceerbare vorming van microcapsules.

Emultech is het eerste en enige bedrijf ter wereld dat op basis van microfluïdica een technologieplatform heeft gecreëerd dat onder GMP (Good Manufacturing Practice) wekelijks één kilogram microsferen kan produceren. Met deze nieuwe productiemethode bedraagt de efficiency aan vooraf gedefinieerde deeltjes bijna 99%, in vergelijking met 35% tot 50% bij conventionele methodes.

TSG InnoteQ is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Emultech P. Dit is een productieplatform voor micro-encapsulatie van werkende bestanddelen voor bijvoorbeeld de farmaceutische-, medische- en cosmetische industrie. Met dit apparaat is men in staat om via een speciaal ontwikkelde microfluidische chip en proces, via multiplexing een hoge output van nauwkeurig in grootte en volume geproduceerde microcapsules te verkrijgen.

De hogere opbrengsten en ongecompliceerde volledig geautomatiseerde productiemethode zullen een aanzienlijke verlaging van de grondstofkosten, zoals actief farmaceutisch ingrediënt en polymeren, en van cleanroompersoneel opleveren. Bovendien is de apparatuur uitzonderlijk compact waardoor er minimale ruimte benodigd is.

tools voor micro-encapsulatie ontworpen en gebouwd door TSG

Voorafgaand aan de Emultech P is TSG InnoteQ tevens betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Emultech D. Het betreft hier een R&D-tool waarmee men in staat is om met formuleringen op het gebied van micro-encapsulatie te experimenteren.

Het uiteindelijke doel is de juiste formulering te bepalen waarmee men kan gaan opschalen naar productieaantallen met behulp van de Emultech P.