MiniFlex

Ontwikkeling rioolinspectie camera systeem

 

Camtronics heeft TSG Group benaderd voor een herontwerp van de MiniFlex rioolinspectiecamera vanwege de opschaling naar grotere productieaantallen.

Camtronics is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van rioolinspectie camera's voor pijpleiding inspectie met aanverwante elektronica en mechanica voor diverse toepassingen.

In de loop der jaren is er een complete lijn rioolinspectie camera systemen ontwikkeld en op de markt gezet. Deze rioolcamera's worden ingezet voor inspecties van riolen, luchtkanalen, buizen, spouwmuren, etc. Waar installateurs, loodgieters, ontstoppers, rioleurs niet direct kunnen observeren, maar waar het toch vereist is om een analyse te stellen.

Bij de introductie van een nieuw product wordt vaak gestart met flexibele productietechnieken, waarbij een beperkt investeringsniveau geldt. Naarmate een succesvol product wordt opgeschaald, wordt een punt bereikt waarop seriematige productie economisch aantrekkelijk wordt ten opzichte van de initiële productiemethoden.

De opdracht aan TSG Group was helder: ontwerp een slim en eigentijds redesign, gebaseerd op spuitgieten, met behoud van het design DNA van de bestaande MiniFlex. Gedurende het gehele project hebben we nauw samengewerkt met de engineering afdeling van Camtronics om gezamenlijk tot het meest optimale ontwerp te komen.

Vogels Super Flat
MiniFlex Camtronics

Door de voortdurende samenwerking en functie-integratie bestaat de nieuwe MiniFlex nu uit minder onderdelen, wat resulteert in een robuuster product en een meer gebruiksvriendelijk ontwerp.

Deze aanpassingen hebben niet alleen geleid tot kostenefficiëntere productieprocessen, maar ook tot een robuuster en esthetisch fraaier eindproduct dan het oorspronkelijke ontwerp. Kortom, een win-win situatie!

Klik hier voor meer informatie over de rioolinspectiecamera van Camtronics.