MiniFlex

Ontwikkeling rioolinspectie camera systeem

 

Camtronics heeft TSG Essempio gevraagd om een slim en eigentijds redesign van de MiniFlex rioolinspectie camera te ontwerpen op basis van spuitgieten.

Camtronics is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van rioolinspectie camera's voor pijpleiding inspectie met aanverwante elektronica en mechanica voor diverse toepassingen.

In de loop der jaren is er een complete lijn rioolinspectie camera systemen ontwikkeld en op de markt gezet. Deze rioolcamera's worden ingezet voor inspecties van riolen, luchtkanalen, buizen, spouwmuren, etc. Waar installateurs, loodgieters, ontstoppers, rioleurs niet direct kunnen observeren, maar waar het toch vereist is om een analyse te stellen.

TSG Essempio is door Camtronics benaderd om een redesign te maken van de MiniFlex rioolinspectiecamera. 

Een reden voor de vraag is de opschaling naar grotere aantallen. Bij een nieuwe applicatie of nieuw product wordt vaak gestart met flexibele productietechnieken, waarbij een beperkt investeringsniveau van toepassing is.

Bij de opschaling van een succesvol product komt er een punt waar seriematige productie economisch aantrekkelijk wordt ten opzichte van productie met de initiële technieken.

Vogels Super Flat
ReBoost mobiele douche

De vraag aan TSG Essempio was om een slim en eigentijds redesign te maken op basis van spuitgieten. Het design DNA van de bestaande MiniFlex moest hierbij behouden blijven.

Door functie-integratie is de nieuwe MiniFlex uit minder onderdelen opgebouwd, is het product robuuster geworden, is het nieuwe ontwerp gebruiksvriendelijker en zijn de productiekosten omlaag gegaan. Daarnaast ziet het nieuwe eindproduct er ook nog eens een stuk fraaier uit dan het oorspronkelijke ontwerp. Een win-win situatie!

Klik hier voor meer informatie over de rioolinspectiecamera van Camtronics.