Assemblage, eindtesten, verpakking en verzending

BlackBelt FDM 3D Printer

Toenemende connectiviteit en digitalisering zullen een revolutie teweegbrengen in de manier waarop industrieën producten en diensten ontwikkelen, produceren en leveren.

Alles wordt slimmer, effectiever en efficiënter. Snelle prototyping, sterk op maat gemaakte oplossingen met behulp van 3D-printen zullen resulteren in een efficienter proces en business model en bieden grote kansen voor fabrikanten, leveranciers en klanten.

Blackbelt 3D wil deze kansen beschikbaar maken voor mensen in alle branches en werkomgevingen. Dit is de basis van de passie bij Blackbelt 3D.

TSG Group: Specialist in 3D-printen

Binnen de markten waarin TSG Group actief is, zoals 3D printen, komt het ook voor dat er al ontwikkelingen hebben plaatsgevonden en dat er een opschaling in productie aantallen dient plaats te vinden.

Dit is ook gebeurd bij BlackBelt 3D, die al even de status van startup ontgroeid is. De Blackbelt 3D printer is een unieke 3D printer die op een carbon transportband print en hiermee in staat is om lange objecten te printen, holle producten zonder interne supports te vervaardigen of om 24/7 productie te draaien.

Socibike handschets ontwerp
Socibike ontwikkeld door TSG Essempio

Een unieke 3D-printer

Deze unieke 3D printer heeft een printbed welke onder een hoek staat en die het theoretisch eindeloos printen van objecten toestaat. Het printbed is in 4 standen instelbaar: 15°, 25°, 35° en 45°. 

Waarom dit nodig is? De functie van de Z-as wordt in dit geval opgevangen door een verplaatsing van de transportband, de X-beweging loopt horizontaal terwijl de Y-beweging schuin omhoog loopt.

Het voordeel van printen onder een hoek is dat er zonder onderbrekingen geprint kan worden terwijl het product van de transportband afloopt en op een rollenbaan de weg vervolgt. Een ander voordeel is dat het printbed niet geleegd hoeft te worden in geval van seriematige productie omdat onderdelen achter de band in een bak of doos kunnen vallen, terwijl de printer bezig is aan de volgende print taak.

De eerste generatie van deze speciale FDM printer is in het verleden bij TSG Group in huis geproduceerd, getest, verpakt en naar de eindklant verstuurd.

Onze opdrachtgever heeft enkele jaren geleden afscheid genomen van dit product om het over te dragen aan OMD3D in Aalst - België.