Plasmacure

Ontwikkeling medische apparatuur en koud-plasma pad

Iedere 30 seconden verliest iemand, ergens ter wereld, een voet door amputatie. Meer dan 80% van deze amputaties wordt veroorzaakt door diabetische voetwonden. Koud plasma kan wondgenezing stimuleren. Plasmacure heeft een veilige manier ontwikkeld om koud plasma direct in een wond toe te passen.

Het Nederlandse Plasmacure uit Eindhoven heeft een nieuwe en gepatenteerde methode voor de behandeling van de diabetesvoet ontwikkeld, ter voorkoming van een chirurgische ingreep of zelfs amputatie.

Miljoenen mensen lijden aan diabetes ofwel suikerziekte en veel van hen ontwikkelen een zogenaamde diabetesvoet. Een vroegtijdige behandeling en wondgenezing is mogelijk door aanwending van een koud-plasma met behulp van het ontwikkelde Plasoma apparaat met bijbehorende pads.

Wonden genezen met plasma

Deze koud-plasma pad is een elektronische pleister die helpt om wonden beter en sneller te genezen. De pad is via een kabel verbonden met een pulser die de pleister van elektrische stroom voorziet en een plasma opwekt.

De behandeling kan effectief bacteriën in de wond doden, celgroei stimuleren en de lokale bloedcirculatie stimuleren om zo het genezingsproces te bevorderen. De behandeling is pijnloos, duurt slechts 1 minuut per dag en wordt, afhankelijk van hoever de wond ontstoken is, 20 tot 30 keer herhaald.

Socibike ontwikkeld door TSG Essempio

Ontwikkeling door TSG Group

Vanaf het begin van het project is TSG Essempio betrokken bij de productontwikkeling van de medische apparatuur en de koud-plasma pad voor eenmalig gebruik. De services die we aangewend hebben zijn conceptualisatie, prototype ontwikkeling en realisatie, risico analyses, het mechanische ontwerp met in achtname van de gebruikersvriendelijkheid, materialenadvies en hulp bij het opzetten van de toeleverketen.

TSG Essempio heeft tevens de industriële vormgeving voor haar rekening genomen, productvisualisaties gemaakt en interactieve animaties.

Meer weten over dit project of onze dienstverlening?

neem contact op