Prysmian Aluweld Tool

Ontwikkeling & realisatie

Kilometers Aluweld-hoogspanningskabel liggen op de zeebodem om ons dagelijks te kunnen voorzien van stroom. Het Prysmian Aluweld-gereedschap stelt de gebruiker in staat om mantels van deze zware kabels te strippen. Met dit speciale tool dat TSG InnoteQ ontwikkeld heeft, kunnen lasverbindingen nu op reproduceerbare wijze tot stand gebracht worden op zee.

Met meer dan honderd jaar ervaring is Prysmian Group in de Benelux marktleider met het leveren van kabels, systemen en diensten in de energie- en telecomindustrie. Met de merken Draka en Prysmian is de Prysmian Group in de Benelux actief op de markt van energieopwekking tot de eindgebruiker.

Met producten zoals kabels en accessoires richt het merk Prysmian zich op systemen voor elektrische distributie- en transmissienetwerken inclusief installatie en onderhoud.

Duizenden meters Aluweld-hoogspanningskabel liggen ondergronds of op de zeebodem om ons dagelijks te kunnen voorzien van stroom.

TSG InnoteQ was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Prysmian Aluwled gereedschap. Dit gereedschap stelt de gebruiker in staat om op gecontroleerde wijze de kabelmantel te strippen ten behoeve van een lasverbinding van de losse einden voor 150kV-, 220kV- en 380kV-kabels. De oude methode kostte twee uur werk, terwijl de nieuwe methode een kwestie van minuten is.

Socibike handschets ontwerp
Socibike ontwikkeld door TSG Essempio

De buitenisolatie bestaat uit speciaal gecrosslinkt polyethyleen dat verlijmd is met een aluminium beschermlaag. De kunststof buitenlaag dient verwijderd te worden zonder beschadiging van de onderliggende aluminium laag. Een extra uitdaging binnen dit project was het feit dat de verschillende lagen excentrisch ten opzichte van elkaar liggen.

Na definitie van het programma van eisen is er een gereedschap ontworpen met een tweetal haaks aangedreven zaagbladen om de isolatie in te snijden. Een signaal geeft aan of de juiste diepte bereikt is. Dit Aluweld-gereedschap is in staat om lengtes tot vijf meter te kunnen strippen. Het biedt de gebruiker een veilige en ergonomische methode van werken en een reproduceerbaar resultaat dat onafhankelijk is van de vaardigheid van de monteur.

Bent u benieuwd wat TSG InnoteQ voor u kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag verder.