3D modelleren & visualiseren superjacht

Benetti Fisker 50

TSG Group heeft nauw samengewerkt met Henrik Fisker aan het ontwerp van de Benetti Fisker 50, een superjacht met een lengte van 50 meter. 

Henrik Fisker (geboren 10 augustus 1963) is een zeer bekende Deens-Amerikaanse auto-ontwerper en ondernemer, woonachtig in Los Angeles, Californië.

Hij is vooral bekend door het ontwerpen van luxe auto's, waaronder de BMW Z8, Aston Martin DB9, Aston Martin V8 Vantage, Fisker Karma, Galpin-Fisker Mustang Rocket, VLF Force 1 V10, VLF Destino V8, Fisker EMotion, Fisker Ocean en Fisker Orbit.

Hij ontwierp ook de Viking-motorfiets en is betrokken bij het ontwerp van flexibele solid-state batterijtechnologie. Hij is de oprichter van HF Design, medeoprichter van VLF Automotive, oprichter en voormalig CEO van Fisker Coachbuild, oprichter van Fisker Automotive, waar hij tot maart 2013 voorzitter en CEO was en momenteel de oprichter, voorzitter en CEO is van Fisker Inc .

Ondersteuning door TSG Group

Naast auto's heeft Henrik Fisker ook de Benetti Fisker 50 ontworpen. Een superjacht met een lengte van 50 meter.

TSG Group heeft het volledige exterieur en interieur van de Benetti Fisker 50 in 3D gemodelleerd en gevisualiseerd, op basis van de ideeën en handschetsen van Henrik Fisker. TSG Group heeft ook de plattegronden van alle dekken getekend, en ideeën en suggesties geopperd die hebben bijgedragen aan het algehele design. 

De Benetti Fisker 50 is custom-made, heeft drie dekken en is bedoeld voor privé gebruik. De beslissing om een jacht van 50 meter te ontwerpen in plaats van een groter jacht, is omdat een jacht van 50 meter in meer havens wereldwijd kan worden afgemeerd. 

Fisker Benetti 50 yacht
Henrik Fisker and Jan-Willem Zuyderduyn

Het concept van het jacht integreert Fisker’s exterieur- en interieur ontwerp met een bestaand, door Benetti ontwikkeld, platform. Het is ontwikkeld voor het premium segment van de markt. 

Henrik Fisker heeft het 3D model van het definitieve ontwerp, tezamen met de exterieur en interieur renderingen tijdens de Signapore Yacht show in april 2016 onthuld.