UltiMaker

Ontwikkeling PVA Removal Station

Bij het maken van een 3D print wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van support materiaal. Om dit support materiaal na het 3D printen op een effectieve manier te verwijderen ontzorgden wij UltiMaker met de ontwikkeling van de PVA Removal Station.

UltiMaker is een toonaangevende fabrikant van 3D-printers en software, gevestigd in Nederland. Het bedrijf biedt een scala aan hoogwaardige, gebruiksvriendelijke 3D-printers voor professionals en liefhebbers, evenals softwareoplossingen voor het beheren en optimaliseren van 3D-printworkflows.

 

UltiMaker staat bekend om zijn innovatieve technologie, uitzonderlijke klantenservice en toewijding aan duurzaamheid, waardoor het een populaire keuze is voor bedrijven en individuen die hun ideeën tot leven willen brengen met 3D-printen.

Eenvoudige nabewerking. Snellere onderdelen

Het UltiMaker PVA Removal Station lost support material snel en effectief op, waardoor de operatortijd tot een minimum wordt beperkt en de productiviteit wordt verhoogd. Door snelle watercirculatie met een magnetische rotor wordt PVA tot vier keer sneller verwijderd dan met stilstaand water, zelfs uit moeilijk bereikbare holtes. Uw onderdelen zijn daardoor snel nabewerkt en klaar voor gebruik.

Het UltiMaker PVA Removal Station vereist slechts enkele minuten operatortijd per print en het onderhoud is minimaal. De bediening geschiet met een enkele startknop, het apparaat doet vervolgens zelf zijn werk waardoor de gebruiker alleen nog maar de print op hoeft te halen als deze klaar is.

 

PVA removal station in gebruik

Ontwikkeling door TSG Group

TSG Group is vanaf een vroeg stadium betrokken geweest bij de ontwikkeling van de PVA Removal Station. Na een uitgebreide vormstudie, gebruikerstesten en het maken van verschillende designs hebben we het volledige apparaat samen met UltiMaker ontwikkeld.

De services die we aangewend hebben zijn conceptualisatie, design, prototype ontwikkeling en realisatie, risico analyses, het mechanische ontwerp met in achtname van de gebruikersvriendelijkheid, materialenadvies en hulp bij het opzetten van de toeleverketen. Daarnaast is de eerste badge PVA removal stations volledig binnenshuis getest en geassembleerd.

Klik hier voor meer informatie over de UltiMaker PVA removal station.

Meer weten over onze dienstverlening?

neem contact op