Ryde

Boormachine voor fietsvelgen

TSG InnoteQ heeft voor Ryde een industriële velgenboormachine ontwikkeld die gatenpatronen maakt in metalen fietsvelgen.

Ryde is een van de toonaangevende fabrikanten van aluminium velgen. In 1908 was Ryde al synoniem voor veiligheid en eersteklas producten.

Vanaf het allereerste begin heeft Ryde zich toegelegd op de productie van velgen, een activiteit waarin het zich sinds de jaren 50 heeft gespecialiseerd. Door de jaren heen heeft Ryde altijd samengewerkt met de grootste fiets- en wielfabrikanten. Hierdoor is Ryde in staat om velgen van de hoogste kwaliteit te leveren in elk segment, van de eenvoudigste velgen tot de meest geavanceerde.

TSG InnoteQ heeft voor Ryde een industriële boormachine ontwikkeld die gatenpatronen in aluminium fietsvelgen maakt. De productie vindt plaats in een one-piece-flow opstelling. Dit betekent dat elke specifieke velg individueel wordt geproduceerd volgens de principes van een massaproductieproces.

Zowel cyclustijd als nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid zijn belangrijke eisen bij de ontwikkeling van deze 6-assige CNC-gestuurde machine. De bijbehorende besturing en software zijn ontwikkeld bij TSG InnoteQ en de machine is volledig gerealiseerd in de proto/pilot shop van TSG Group.

Bent u benieuwd hoe wij waarde kunnen toevoegen aan uw bedrijf?

Neem gerust contact met ons op om uw ideeën en wensen te bespreken!