Ryde Velgenboormachine

Ontwikkeling & realisatie

TSG InnoteQ heeft voor Ryde een industriële velgenboormachine ontwikkeld die gatenpatronen aanbrengt in metalen fietsvelgen.

Ryde is één van de toonaangevende fabrikanten van aluminium velgen. In 1908 stond Ryde reeds synoniem voor veiligheid en eersteklas producten. 

Vanaf het allereerste begin heeft Ryde zich gefocust op de productie van velgen, een activiteit waarin het zich sinds de jaren 50 heeft gespecialiseerd. Door de jaren heen heeft Ryde altijd samengewerkt met de grootste fiets- en wielfabrikanten. Als gevolg hiervan is Ryde in staat velgen van de hoogste kwaliteit te leveren in elk segment, van de eenvoudigste velgen tot de meest geavanceerde.

TSG InnoteQ heeft voor Ryde een carbon velgenboormachine ontwikkeld die gaten- en sleuvenpatronen boort en freest in high-end fietsvelgen uit carbon. De productie vindt plaats in een one-piece-flow-opstelling. Dit betekent dat elke specifieke velg individueel geproduceerd wordt volgens de principes van een massafabricageproces.

Zowel de cyclustijd als de nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid zijn belangrijke vereisten binnen de ontwikkeling van deze 6-assige CNC-gestuurde machine. De bijbehorende besturing en software is bij TSG InnoteQ ontwikkeld en de machine is in zijn geheel in de proto / pilotshop van TSG Group gerealiseerd.

Bent u benieuwd hoe wij voor uw bedrijf van toegevoegde waarde kunnen zijn?


Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag verder.

Socibike handschets ontwerp