Embedded Fitness

Ontwikkeling exergames Cando, Doha te Qatar

TSG Group heeft voor Embedded Fitness een drietal exergames ontworpen en geproduceerd. Het concept genaamd Cando is gerealiseerd in the Gatemall in Doha Qatar.

Embedded Fitness is hét bedrijf op het gebied van interactief en serious gaming. Doordat ze naast particulieren ook bedrijven, gemeente, onderwijs- en zorginstellingen als klant hebben staat Embedded Fitness midden in de samenleving.

Embedded Fitness streeft ernaar hét kenniscentrum en living lab te zijn op het gebied van interactieve beweging en werkt hiermee samen met toonaangevende kennisinstellingen. Zo worden er unieke interactieve bewegingsconcepten voor jong en oud ontwikkeld en onderzoek gedaan naar energieverbruik, implementatiemogelijkheden en duurzaamheid.

In oktober 2015 heeft Embedded Fitness in Doha Qatar een playground opgeleverd in the Gatemall. Het concept genaamd Cando bevat deels arcade achtige games (niet actief) en deels exergames (actief).

Kinderen kunnen via een RFID armbandje een spel scannen en laten starten. Spelen ze arcadegames dan kost het spelen van deze games credits. Spelen ze beweeggames, dan verdienen ze energybars die inwisselbaar zijn voor credits.

TSG Essempio heeft een drietal exergames voor de Cando playground ontwikkeld.

Vogels Super Flat
ReBoost mobiele douche

Kinderen kunnen credits verdienen door een fysieke inspanning te leveren op de Pump of de Jump, terwijl de stembanden aan bod komen in de iScream. Iedere sprong en schreeuw activeert LED verlichting. Hoe harder er wordt gesprongen en geschreeuwd, hoe meer LED verlichting er wordt geactiveerd.

De producten combineren de creativiteit van TSG Essempio met de technische engineering skills en expertise van TSG InnoteQ. Meerdere van deze attracties zijn in de werkplaats van TSG Group gerealiseerd.