soci.bike

Ontwikkeling elektrische bakfiets

Soci-Com heeft TSG Essempio om hulp gevraagd bij het design, ontwikkeling en industrialisatie van de elektrische soci.bike bakfiets.

soci.bike is een onderdeel van de Soci-Com Holding. Soci-Com heeft als missie om zoveel mogelijk mensen die moeite hebben om aan een baan te komen te helpen. soci.bike wordt exclusief geassembleerd bij Soci-Com.

Met de assemblage van soci.bike krijgen mensen die meer dan gemiddeld een steuntje in de rug nodig hebben om aan betaald werk te komen de kans om te re-integreren in de maatschappij en opgeleid te worden in de e-bike wereld. Met als doel een leuke job in de fietsenbranche.

Soci-Com heeft TSG Essempio om hulp gevraagd bij de ontwikkeling van de nieuwe soci.bike bakfiets met trapondersteuning.

Er zijn verschillende concepten voor de kenmerkende bak ontworpen met de kernwaarden eerlijk, duurzaam en sociaal als uitgangspunt.

Het eindresultaat is een prachtig ontwerp welke zowel veilig, mooi als praktisch is. De twee onder een kleine hoek geplaatste voorwielen bieden meer stabiliteit en veiligheid dan bakfietsen met twee wielen. Dankzij de voorklep gaat in- en uitladen nog makkelijker dan bij een auto.

Socibike handschets ontwerp
Socibike ontwikkeld door TSG Essempio

Het definitieve ontwerp biedt ruimte voor kleine kinderen en bagage. De fiets heeft optionele accessoires zoals een regenhuif, afdekking voor de bak en kan aangepast worden voor bedrijfstoepassingen.

De uiteindelijke assemblage vindt plaats bij Soci-Com, een sociale onderneming die mensen met een achterstand helpt op hun weg terug naar de arbeidsmarkt.

Specificaties of soci.bike bestellen? Klik hier voor meer informatie.