Innovatie

Innovatie en technologie

Innovatie is de motor van concurrentiekracht en groei, dat geldt voor elk bedrijf. Bij TSG Group komen innovatie en technologie samen en worden vertaald naar nieuwe concepten, producten, machines, processen en applicaties. Wij brengen innovaties in de praktijk.

Bent u op zoek naar een partner voor het ontwerpen en realiseren van technologische ontwikkelingen en innovaties voor uw bedrijf of afdeling? Schakel ons in.

Op het gebied van de nieuwe technologieën en thema's zoals 3D-print technologie, Internet of Things, Circulaire Economie, Fietsinnovaties en Smart Industry hebben wij veel ervaring en dagen wij onze klanten en onszelf continu uit.

Samen met de klant maken wij producten, processen en machines slimmer. Wij zetten hiervoor de kennis en ervaring van onze vier business units in.

Ook voor deelname aan programma's, het opzetten van samenwerkingen en consortiavorming kunnen wij u van dienst zijn. TSG is een actieve partner op het gebied van technologie en innovatie bij o.a. OPZuid, MIT R&D, Interreg, H2020, SBIR en andere regionale, nationale en crossborder samenwerkingen.

Circulaire Economie

Een circulaire economie versterkt de concurrentiepositie, levert een schoner milieu op en verbetert de voorzieningszekerheid van grondstoffen. Nederland heeft de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. Hier ligt een grote rol voor het bedrijfsleven.

Hoe geeft u invulling aan circulair ondernemerschap? Wat zijn de circulaire businesskansen voor uw bedrijf? TSG Group gaat samen met u op zoek naar nieuwe circulaire businessmodellen voor uw bedrijfsvoering. We hanteren hiervoor een vast stappenplan. Het doel is om de waardecreatie zo groot mogelijk te maken en daarmee de cirkel zo klein mogelijk. Het resultaat is een concreet plan dat direct in de praktijk toegepast kan worden.

Meer informatie? Neem contact met ons op

3D Print Technologie

TSG Group ontwikkelt in huis technologieën voor marktspelers die actief zijn op het gebied van FDM printing. Wij ontwikkelen concepten voor belangrijke componenten, randapparatuur voor secundaire processen en zelfs complete machines, inclusief design en realisatie voor specifieke applicaties. Ook de pilotproductie of serieproductie kunnen wij voor u uitvoeren.

Voor maatwerkoplossingen op het gebied van 3D printen zijn wij u graag van dienst. Vanuit onze nauwe samenwerking met Blackbelt ontwikkelen en realiseren we bijvoorbeeld geïntegreerde printers in een bestaande productiestraat en gerobotiseerde FDM printlijnen. Op het gebied van printfarm-oplossingen werken wij samen met AMPC Solutions.

Wist u dat de assemblage, het eindtesten, de verpakking en verzending van de BLACKBELT 3D printer - een FDM 3D Printer - plaats vindt bij TSG Group? 

Lees meer

Fietsinnovaties

TSG Group ontwerpt en realiseert machines, verpakkingslijnen en componenten voor de fietsindustrie. Bij machines gaat het veelal om industrialisatie van maakprocessen van onderdelen in hoge aantallen waarvoor nog geen machines bestaan of waar een hogere graad van precisie, reproduceerbaarheid en/of output vereist is.

Naast machines en tools zijn wij ook actief op het gebied van design en productontwikkeling van fietsen en fietscomponenten.

Bekijk onze fietsinnovatie projecten

Materiaaltechnologie

Materiaaltechnologie en de plastische deformatie van metalen, zoals dieptrekken, buigen of stuiken, is één van de specialisaties van TSG Group. 

Materialisatie en toegepast onderzoek en analyse van materialen maakt vaak deel uit van de ontwikkeltrajecten die wij voor klanten doorlopen. Het is een belangrijke schakel in het innovatieproces, want innovatie is onmogelijk zonder grondige kennis van materialen. 

Heeft u een materiaal- en applicatiegericht vraagstuk? Neem contact op. WIj helpen u graag verder.

 

Industry 4.0

Sinds 2015 mag TSG Group zich Ambassadeur van Smart Industry noemen. Als één van de eerste werktuigbouwkundige ingenieursbureaus heeft TSG Group zich aangesloten bij dit initiatief om de Nederlandse maakindustrie naar een hoger niveau te helpen. 

De ontwikkeling van de Podoprinter is een voorbeeld van een Smart Industry of Industry 4.0 project.

Industry5.png

 

 

Slimme producten & machines

De vier business units van TSG Group, TSG Innoteq, TSG Essempio, TSG Engineering en Finetic, vullen elkaar optimaal aan als het gaat om het slimmer maken van machines en producten. Internet of Things (IoT) speelt hierbij een grote rol. Machine- en productontwikkeling en webdevelopment groeien naar elkaar toe en leveren grote voordelen op, zoals inzicht in big data.

Bij machines en producten kunnen we bijvoorbeeld data uitlezen en tonen op handige dashboards. Deze informatie kan processen verbeteren, maar ook voorspellingen doen over de toekomst. Bijvoorbeeld wanneer preventief onderhoud nodig is of over de levensduur van een machine. En dat kan dan weer kostenbesparend werken. 

Hoe kan data waarde toevoegen aan uw product of idee? Wij gaan hier graag over in gesprek. 

 

Vraagstukken over innovatie?

Paul Simons
Manager Innovation & Technology
Paul Simons