Innovatie

Innovatie en technologie

Innovatie is de motor van concurrentiekracht en groei, dat geldt voor elk bedrijf. Bij TSG Group komen innovatie en technologie samen en worden vertaald naar nieuwe concepten, producten, machines, processen en applicaties. Wij brengen innovaties in de praktijk.

Bent u op zoek naar een partner voor het ontwerpen en realiseren van technologische ontwikkelingen en innovaties voor uw bedrijf of afdeling? Schakel ons in.

Op het gebied van de nieuwe technologieën en thema's zoals 3D-print technologie, Internet of Things, Circulaire Economie, Fietsinnovaties en Smart Industry hebben wij veel ervaring en dagen wij onze klanten en onszelf continu uit.

Samen met de klant maken wij producten, processen en machines slimmer. Wij zetten hiervoor de kennis en ervaring van onze vier business units in.

Ook voor deelname aan programma's, het opzetten van samenwerkingen en consortiavorming kunnen wij u van dienst zijn. TSG is een actieve partner op het gebied van technologie en innovatie bij o.a. OPZuid, MIT R&D, Interreg, H2020, SBIR en andere regionale, nationale en crossborder samenwerkingen.

Circulaire Economie

Eén van de maatschappelijke transities waarin TSG actief is betreft de overgang naar een Circulaire Economie (CE). Met 2 tot 3 TSG-ers maken we samen met Fontys FECT (pro)actief deel uit van de 10-koppige Taskforce Sustainability van hightech cluster Brainport Industries in Eindhoven met als doel om de maakindustrie in Nederland te verduurzamen.

Door als (MKB) maakbedrijf nu te starten met stappen (of stapjes) richting CE kun je als pionier in je branche je concurrentiepositie versterken. Een op CE en duurzaamheid gerichte visie en bedrijfsbeleid werken verder eerder als magneet binnen werving van nieuw personeel. Tenslotte zorgt een inzichtelijk gemaakte materialenbalans voor hogere voorzieningszekerheid van grondstoffen (Raw Critical Materials).

Hoe geeft u invulling aan circulair ondernemerschap en wat zijn de circulaire businesskansen voor uw bedrijf? 

TSG Group kijkt samen met de klant naar aspecten die op zowel korte als lange termijn tot verduurzaming van de business leidt. Het ontstaan van nieuwe (circulaire ) businessmodellen sluiten wij niet uit omdat we ook in servicemodellen zoals PaaS en SaaS kunnen denken en bovendien ontwikkelen omdat we gebundelde machine - product - materiaal - software expertise in huis hebben.

Door ons grote en diverse zakelijke netwerk zijn wij in staat om makkelijker verbanden te gaan leggen om kringlopen binnen de maakindustrie te kunnen sluiten. Het sluiten van cirkels in de supply chain en in de gehele maatschappij is datgene wat noodzakelijk is tot een Circulaire Economie te komen!

Meer informatie? Neem contact met ons op

Links naar informatie, gratis (externe) circulariteitstools  en voorbeeld projecten van verduurzaming zijn op deze pagina te vinden.

3D Print Technologie

TSG Group ontwikkelt in huis technologieën voor marktspelers die actief zijn op het gebied van FDM printing. Wij ontwikkelen concepten voor belangrijke componenten, randapparatuur voor secundaire processen en zelfs complete machines, inclusief design en realisatie voor specifieke applicaties. Ook de pilotproductie of serieproductie kunnen wij voor u uitvoeren.

Voor maatwerkoplossingen op het gebied van 3D printen zijn wij u graag van dienst. In het verleden hebben we vanuit een samenwerking met Podoprinter BV, een spin-off van ColorFab, de SOLE 3D printer ontwikkelt en de eerste 10 exemplaren voor een pilotproject in eigen werkplaats gerealiseerd.

Voor Ultimaker heeft TSG de industriële vormgeving gedaan voor de zogenaamde PVARS, een soort wasmachine om PVA supportstructuren van 3D FDM geprinte producten op te lossen. Na het design volgde de product engineering, prototyping & (duur)testen, opzet van de supply chain en uiteindelijk de industrialisatie door het projectteam van TSG.

Lees meer

Fietsinnovaties

TSG Group ontwerpt en realiseert machines, verpakkingslijnen en componenten voor de fietsindustrie. Bij speciaalmachines gaat het veelal om industrialisatie van processen om onderdelen of samenstellingen in hoge aantallen te kunnen produceren. Daar waar nog geen machines bestaan of waar een hogere graad van precisie, reproduceerbaarheid en/of output vereist is kan TSG Group nieuwe oplossingen bieden. Naast ontwikkeling van machines kijken we ook graag samen met de klant naar een totaalproces om verschillende productiestappen te kunnen koppelen door automatisering en door test- en inspectiestappen te intergreren.

Naast machines, testmodules en tools zijn wij ook actief op het gebied van design en productontwikkeling van fietsen en fietscomponenten.

Bekijk onze fietsinnovatie projecten

Materiaaltechnologie

Materiaaltechnologie en de plastische deformatie van metalen, zoals dieptrekken, buigen of stuiken, is één van de specialisaties van TSG Group. 

Materialisatie en toegepast onderzoek en analyse van materialen maakt vaak deel uit van de ontwikkeltrajecten die wij voor klanten doorlopen. Het is een belangrijke schakel in het innovatieproces, want innovatie is onmogelijk zonder grondige kennis van materialen. 

Heeft u een materiaal- en applicatiegericht vraagstuk? Neem contact op. WIj helpen u graag verder.

 

Industry 4.0

Sinds 2015 mag TSG Group zich Ambassadeur van Smart Industry noemen. Als één van de eerste werktuigbouwkundige ingenieursbureaus heeft TSG Group zich aangesloten bij dit initiatief om de Nederlandse maakindustrie naar een hoger niveau te helpen. 

De ontwikkeling van de Podoprinter is een voorbeeld van een Smart Industry of Industry 4.0 project.

Industry5.png

 

 

Slimme producten & machines

De vier business units van TSG Group, TSG Innoteq, TSG Essempio, TSG Engineering en Finetic, vullen elkaar optimaal aan als het gaat om het slimmer maken van machines en producten. Internet of Things (IoT) speelt hierbij een grote rol. Machine- en productontwikkeling en webdevelopment groeien naar elkaar toe en leveren grote voordelen op, zoals inzicht in big data.

Bij machines en producten kunnen we bijvoorbeeld data uitlezen en tonen op handige dashboards. Deze informatie kan processen verbeteren, maar ook voorspellingen doen over de toekomst. Bijvoorbeeld wanneer preventief onderhoud nodig is of over de levensduur van een machine. En dat kan dan weer kostenbesparend werken. 

Hoe kan data waarde toevoegen aan uw product of idee? Wij gaan hier graag over in gesprek. 

 

Plannen voor innovatie?

Paul Simons
Manager Innovation & Technology
Paul Simons