Ontwikkeling automatische dispenser

Dipperdip

Actueel en urgent, het desinfecteren van uw handen. Onderweg, in de horeca, op kantoor en thuis. Dipperdip is een automatische dispenser die op elk gewenst moment een juiste hoeveelheid desinfecterende gel doseert en u er aan herinnert regelmatig uw handen te ontsmetten door middel van geluid- en lichtsignalen.

Dipperdip is een Nederlandse startup, opgericht door een team van mensen die hun sporen al verdiend hebben met meerdere bedrijven en in diverse nieuwe producten.

De initiatiefnemer is veel onderweg en had behoefte aan een makkelijke manier om in de auto de handen te kunnen desinfecteren. Een zoektocht op internet leverde geen bevredigend resultaat op en een idee was geboren.

De Dipperdip is een automatische gel dispenser, voorzien van meerdere sensoren en een intelligente aansturing. Bijzonder ten opzichte van bestaande producten zijn de vormgeving en de functionaliteit.

De Dipperdip kan detecteren wanneer er iemand voorbijloopt en deze persoon er door middel van een licht en/of geluidssignaal aan herinneren de handen te desinfecteren. Geluidssterkte, lichtsterkte, grootte van de dosering en detectie-afstand zijn instelbaar, batterijniveau en vloeistofvoorraad zijn af te lezen.

De bijbehorende wandbeugel zorgt ervoor dat de Dipperdip vastgehouden en vergrendeld wordt, alleen met een speciale sleutel is de Dipperdip dan los te nemen.

Dripperdrip
Dripperdrip

TSG Essempio heeft de eerste ideeën en schetsen van de Dipperdip vertaald naar een concreet ontwerp. In zeer korte tijd is het ontwerp verder uitgewerkt en is er een ontwerpvoorstel voor de user interface gemaakt. Vervolgens zijn er een aantal functionele en representatieve prototypen gemaakt in onze proto-shop voor filmopnamen en presentatie van het concept.

Parallel daaraan is de productengineering en uitwerking gestart en de communicatie met de producerende partijen. Daarnaast zijn de 60 verschillende kleurstellingen van de dispenser fotorealistisch gevisualiseerd t.b.v. POS materialen en website.

Een belangrijk voordeel voor de klant dat er binnen een zeer korte tijd een concept en product ontwikkeld is dat al voor marktintroductie succesvol genoemd kan worden.

Klik hier voor meer informatie over de Dipperdip.