Velgenboormachine

De unieke velgenboormachine (Carbon Rim Drilling Machine) kan alle mogelijke spakenpatronen aanbrengen in de ultralichte carbon fietsvelgen voor de professionele fietssport. Het principe is afkomstig van een andere firma en TSG Group heeft vervolgens de machine van design tot aan proefproductie ontwikkeld. Hierbij is gebruik gemaakt van de Proto & Pilot Production-afdeling.

Unieke boormachine door velgendraai-en-klemsysteem

De TSG-velgenboormachine kan vanuit alle hoeken boren en vanuit het hart van de velg, mede door het unieke velgendraai-en-klemsysteem. Waar bestaande machines alleen vanaf de buitenzijde boren, maakt de TSG-velgenboormachine de spaakgaten vanuit de binnenzijde en de spaaknippelgaten vanaf de buitenzijde.

Hogere betrouwbaarheid

Het is mogelijk om de hoek die de spaak maakt exact te realiseren als gat in de velg, zodat de spaken gevrijwaard worden van onnodige buiging en de betrouwbaarheid wordt verbeterd. De velgenboormachine is ontwikkeld om velgen te bewerken van 26 inch, 27,5 inch en 28 inch tot aan een velghoogte van 9 cm.

Verwerken van verschillende type velgen

Naast de basisfunctionaliteiten van de machine moet deze geschikt zijn om verschillende soorten velgen te kunnen bewerken. Zowel in mechanisch als in elektronisch opzicht is dit een grote uitdaging.

Er is voor een opzet van een programmeerbare spaakpatroongenerator gekozen die automatisch een boorprogramma genereert op basis van ingegeven parameters van naaf en velg.

De ontwikkelde spaakpatronen kunnen via een USB-stick ingelezen worden op de machine.

Heeft u interesse in de velgenboormachine van TSG Group?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag verder.

Vraag offerte aan