3AX fietspedalen

3AX is een nieuwe-generatie-fietspedaal met een derde as ten behoeve van extra bewegingsvrijheid. De oorsprong van de uitvinding is te vinden binnen de therapie en bewegingsleer. Tijdens het fietsen hebben de meeste mensen de neiging om hun voet naar binnen of buiten te kantelen.

De introductie van een kleine schommelbeweging in het pedaal stelt de voet en het onderbeen in staat op een meer natuurlijke wijze te bewegen. Dit pedaal kan ervoor zorgen dat mensen met knieklachten eerder kunnen fietsen en trainen zonder pijn.

Voorafgaand aan het gesprek met de klant hebben er studies en testen plaatsgevonden om aan te tonen dat het principe werkt. Tevens zijn er door de klant verschillende prototypen ontwikkeld, maar reproduceerbaarheid, industrialisatie en branding zijn hierbij niet meegenomen.

 

 

TSG Group heeft een nieuw ontwerp en re-branding voorgesteld binnen de high-end sportmarkt. Het design en de branding zijn gedaan door TSG Essempio in nauwe samenwerking met TSG InnoteQ, die engineering en sterktesimulaties voor zijn rekening nam. Prototypes zijn geassembleerd en onderworpen aan een opgebouwde duurtest in onze werkplaats van TSG Group.

Na de optimalisatie is er gestart met het opzetten van de supply chain, het opstarten van de tooling fase en industrialisatie bij een lokale sociale werkvoorziening. Naast het product design en de engineering is ook de verpakking ontworpen en zijn er fotorealistische visualisaties en animaties gemaakt.

Ga naar http://shop.3axcycling.com voor meer informatie over de 3AX fietspedalen.

Projecten Essempio