Benetti Fisker 50

TSG Essempio heeft nauw samengewerkt met Henrik Fisker aan het ontwerp van de Benetti Fisker 50, een superjacht met een lengte van 50 meter. 

TSG Essempio heeft het volledige exterieur en interieur van de Benetti Fisker 50 in 3D gemodelleerd en gevisualiseerd, op basis van de ideeën en handschetsen van Henrik Fisker. TSG Essempio heeft ook de plattegronden van alle dekken getekend, en ideeën en suggesties geopperd die hebben bijgedragen aan het algehele design. 

De Benetti Fisker 50 is custom-made, heeft drie dekken en is bedoeld voor privé gebruik. De beslissing om een jacht van 50 meter te ontwerpen in plaats van een groter jacht, is omdat een jacht van 50 meter in meer havens wereldwijd kan worden afgemeerd. Het concept van het jacht integreert Fisker’s exterieur- en interieur ontwerp met een bestaand, door Benetti ontwikkeld, platform. Het is ontwikkeld voor het premium segment van de markt. 

Henrik Fisker heeft het 3D model van het definitieve ontwerp, tezamen met de exterieur en interieur renderingen tijdens de Signapore Yacht show in april 2016 onthuld.