iTapToo x TSG Group: het pad naar succes

iTapToo x TSG Group: het pad naar succes

iTapToo, een start-up die in 2020 is ontstaan uit de minor ondernemerschap van Fontys in Eindhoven, heeft een innovatieve frisdrankautomaat ontwikkeld. Dit refillpoint biedt een verantwoord drankje als gezond en duurzaam alternatief voor traditionele frisdrank. De missie van iTapToo? Samen impact maken!

In 2021 kwamen we in contact met iTapToo om hun concept verder te ontwikkelen. Nu, 3 jaar later, kijken we terug op een succesvolle samenwerking.

Na het veiligstellen van financiering en een grondige haalbaarheidsstudie, klopte iTapToo bij ons aan voor de productontwikkeling van hun frisdrankautomaat. Waarom wij? Omdat wij in staat zijn om het volledige ontwikkelingsproces onder één dak uit te voeren, zonder de complexiteit van meerdere contactpersonen bij verschillende bedrijven.

Samen hebben we een uitgebreid pakket van eisen opgesteld en een proof-of-concept testopstelling gecreëerd. Na succesvolle validatie van het concept volgde een vormstudie, resulterend in een prachtig en functioneel design. De prototypes zijn getest bij pilotklanten, waarna we tot een eindproduct zijn gekomen.

Wat maakte dit project tot een succes? Uiteraard het bedenken van een goed concept. En een nauwe samenwerking. Korte communicatielijnen, efficiënte besluitvorming en een uitgebalanceerde combinatie van commercieel inzicht vanuit iTapToo en technische expertise van onze zijde.

Sketches3.jpg

Het ontwerp van de iTapToo is geïnspireerd op een omgekeerde drinkfles, waaruit een drankje stroomt. Dankzij deze vorm voelt het heel intuïtief om een fles in de iTapToo te plaatsen. Het verfrissende drankje wordt ter plekke bereid en de consument beleeft dit proces op een scherm. Zo dragen we samen bij aan een toekomst zonder plastic!

zonder-fles.jpg

De iTapToo automaat is een technologisch hoogstandje. Op een groot touchscreen selecteer je jouw favoriete drankje uit een assortiment van zes verfrissende smaken. Dankzij droogmix gemengd met gekoeld water is het onderhoud eenvoudig. Slimme sensoren en hardware aangestuurd door intelligente IoT-software die TSG Group zelf heeft ontwikkeld zorgen voor waardevolle gegevens en aansturing via het internet. Remote updates, preventieve service meldingen en gegevensverzameling over de geconsumeerde drankjes bieden iTapToo waardevolle informatie. Lees meer over de case.

Voor klanten vertegenwoordigt het iTapToo refillpoint een investering in welzijn en productiviteit op de werkvloer. Weg met statiegeld, weg met suikerhoudende frisdranken. Welkom, gezondheid en duurzaamheid!

Met meer dan 100 verkochte iTapToo refill points streven zij naar verdere groei: Een wereld creëren zonder single-use plastic.

Wil je meer weten over iTapToo? Of hoe TSG Group met soortgelijke vraagstukken kan ontzorgen? Bezoek de website van iTapToo of neem contact op!

Contact Terug 

Visual-2.jpg