Value Engineering

Value Engineering is een systematische, multidisciplinaire benadering om met behulp van functieanalyse- en creatieve technieken de waarde van een product of proces te verbeteren.

Een helder inzicht geven in de kosten van elke functie binnen een ontwerp is de kern van Value Engineering. Een ontwerp wordt geanalyseerd in het perspectief van functionaliteit. Deze aanpak creëert mogelijkheden voor het gebruik van alternatieve technieken en materialen.

Value Engineering in de praktijk

Voorbeelden van Value Engineering zijn de vervanging van buizenframes door gebogenplaatoplossingen (sheet metal), het gebruik van spuitgieten of additive manufacturing in plaats van gefreesde onderdelen of kostenbesparingen door functie integratie.

Machines en producten worden geanalyseerd met inachtneming van ergonomie, esthetiek en feel & touch. Wij streven ernaar de juiste tools en methodes toe te passen om onze klanten de beste concurrentievoordelen te kunnen bieden.

Onze expertises:

  • Methodische ontwerptechnieken
  • Design for Manufacturing
  • Design for Assembly
  • Materiaaladvies
  • Materiaalreductie

DIENSTEN TSG ENGINEERING

TSG Engineering, de partner voor Value Engineering

Wilt u weten wat Value Engineering kan betekenen voor uw product of proces? Vraag vrijblijvend een offerte aan of bezoek ons op ons kantoor in Eindhoven.

Offerte aanvragen