Downpak

Dit elektronische apparaat wordt door tandartsen gebruikt voor wortelkanaalbehandelingen (obturatie). Afhankelijk van de doorgang van het wortelkanaal worden verschillende maten uitwisselbare tips toegepast.

Op dit apparaat kan de temperatuur bij een behandeling nauwkeuriger ingesteld worden om gutta percha - een type natuurrubber voor de opvulling van een geprepareerd kanaal - optimaal te laten smelten. Een additionele vibratie kan geselecteerd worden voor een beter resultaat op laterale microkanalen.

 

Het project is een goed voorbeeld van de mogelijkheden die TSG Group op het gebied van mechatronische oplossingen kan bieden. De grootste uitdaging in dit project heeft bestaan uit de miniaturisering, het gebruiksgemak en uiterlijk. Een grote variëteit aan materialen, afwerkingen en productietechnieken hebben de revue gepasseerd om tot de juiste functionaliteit, ergonomie en looks te komen.

TSG InnoteQ is bij het ontwikkelproces betrokken geweest van het eerste design tot aan de industrialisatie. Prototypes en testapparatuur zijn gebouwd, tools zoals spuitgietmatrijzen en stempels zijn gespecificeerd en via een optimale supply chain ontwikkeld.

PROJECTEN INNOTEQ