Aluweld gereedschap

Duizenden meters Aluweld-hoogspanningskabel liggen ondergronds of op de zeebodem om ons dagelijks te kunnen voorzien van stroom. Het Prysmian Aluweld-gereedschap stelt de gebruiker in staat om op gecontroleerde wijze de kabelmantel te strippen ten behoeve van een lasverbinding van de losse einden voor 150kV-, 220kV- en 380kV-kabels. De oude methode kostte twee uur werk, terwijl de nieuwe methode een kwestie van minuten is.

De buitenisolatie bestaat uit speciaal gecrosslinkt polyethyleen dat verlijmd is met een aluminium beschermlaag. De kunststof buitenlaag dient verwijderd te worden zonder beschadiging van de onderliggende aluminium laag. Een extra uitdaging binnen dit project was het feit dat de verschillende lagen excentrisch ten opzichte van elkaar liggen.

Na definitie van het programma van eisen is er een gereedschap ontworpen met een tweetal haaks aangedreven zaagbladen om de isolatie in te snijden. Een signaal geeft aan of de juiste diepte bereikt is. Dit Aluweld-gereedschap is in staat om lengtes tot vijf meter te kunnen strippen. Het biedt de gebruiker een veilige en ergonomische methode van werken en een reproduceerbaar resultaat dat onafhankelijk is van de vaardigheid van de monteur.

PROJECTEN INNOTEQ